logo Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Maestro van Dalfsen Oranjeconcert

22 april 2022

Dit jaar hebben wij een mooie samenwerking met de Oranjevereniging Dalfsen in het kader van ons 120(+2)-jarig bestaan van de vereniging. Wij houden Maestro van Dalfsen 2022. Een evement in de oranjetent op het evenemententerrein, met op het podium De fanfare van Excelsior, zes hele beroemde BD’ers (Bekende Dalfsenaren) en drie vakjuryleden. De BD’ers doen een poging om het orkest van Excelsior te dirigeren en dat zorgt natuurlijk voor hilariteit. Wie gaat naar huis met de felbegeerde titel Maestro van Dalfsen 2022 en de gouden baton?

Maestro Dalfsen

Wie wordt Maestro Dalfsen van 2022?

Is het de voorzitter of erevoorzitter die het orkest het beste aanstuurt? Of worden deze uitgezwaaid door de dame die liever tussen de kinderen en koeien staat. De bareigenaar kruist zijn baton met die van de winkeleigenaresse en dan hebben we ook nog een muzikale mysterie guest. Dit wordt een leuke en spannende avond waarbij veel gelachen mag worden, maar waar de strijd bloedserieus is.

Alle kandidaten hebben een muziekstuk gekozen om te dirigeren en konden vooraf repeteren met het orkest. En dat valt vaak niet mee! De echte dirigent van de fanfare Frank Ritsema helpt ze er echter doorheen. Dit alles om tijdens de avond in de feesttent goed voor de dag te komen. Op vrijdagavond 22 april worden de dirigenten in spé namelijk beoordeeld door een driekoppige vakjury. Zij bepalen uiteindelijk wie Maestro van Dalfsen 2022 wordt.

Kaartverkoop

Kaarten voor Maestro 2022 kosten € 5,- per persoon en zijn in de voorverkoop bij Nikki’s en Jumbo Kamphuis.
De zaal gaat open om 19.00 uur en daar kunnen de laatste kaarten worden gekocht. Wacht niet te lang, want vol = vol.

Twirlshow

12 juli 2022

Dat de twirlgroepen gegroeid zijn, kun je wel zeggen. Zowel in aantallen als in shows weten de leidsters hun meiden op te dwepen naar grote hoogte. Dat gaan ze tonen in een wervelende show tijdens de Twirlshow.

We maken er een gezellig feestje van.

Twirlshow

Jubileumconcert

8 oktober 2022

Trefkoele+
zaal open: 18.45 uur
aanvang: 19.30 uur
€ 7,50 p.p. € 5,00 (t/m 12 jaar)

Wij hebben er lang naar uitgekeken, op zaterdagavond 8 oktober is het eindelijk zover. Alle afdelingen van onze Muziekvereniging Excelsior presenteren zich met een grandioze avond vol muziek en shows. Onder de titel “We mogen weer” maken ze er een muzikaal feestje van in de Trefkoele+.

"Natuurlijk hebben we al wat optredens achter de rug tijdens Maestro Dalfsen en de optocht gelopen in Oudleusen en ook onze twirlgroepen hebben al wedstrijden gehad,” aldus Olaf Bergman, voorzitter van de vereniging “maar er gaat niets boven een avond waarbij wij ons als hele vereniging aan het publiek kunnen presenteren. Onze laatste uitvoering was in 2018 en in die 4 jaar zijn er al weer zoveel dingen gewijzigd. Het is weer tijd voor een leuk feestje."

De Fanfare, Slagwerkgroep, Leerlingenorkest en 3 twirlgroepen laten zien waar ze twee jaar lang, met verschillende tussenposes vanwege Corona, naar toe hebben gewerkt. De Fanfare onder leiding van Frank Ritsema en de Slagwerkgroep onder leiding van Helmer Bijl zetten een leuk en gevarieerd muzikaal programma neer. Ook alle twirlgroepen presenteren zich met eigen shows en op muziek van de Fanfare. De muziekvereniging is blij dat ze weer 3 twirlgroepen. Voor de jongste kinderen van Twirlgroep C is het natuurlijk extra spannend: ‘s Avonds optreden in de grote zaal van de Trefkoele+, make-up op en prachtige kleding aan. Echt een moment waar ze naar uitkijken.

De vereniging hoopt natuurlijk op een groot publiek. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of via leden van Excelsior en kosten € 7,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 5). De zaal gaat open om 18.45 uur en we starten stipt om 19.30 uur.

Jij komt toch ook?

Jubileumconcert