Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Onze historie

1900

Op 15 mei wordt Het Christelijk Muziekgezelschap "Excelsior" opgericht.

1906

De jaaropbrengst van de contributie bedroeg 94,50 gulden (omgerekend € 42)
De petroleum voor de lampen kostte toen één stuiver.
De rest van de contributie werd verdeeld tussen de muziekvereniging en de gymnastiekvereniging

1910

Een kritiek jaar voor de vereniging. Tijdens de jaarvergadering werd gevraagd of de vereniging nog wel bestaansrecht had.

1920

Het twintigjarige bestaan werd gevierd met een 'provinciaal festival' compleet met bloemencorso, etalagewedstrijd, feestmars door het dorp, een concert door een gerenommeerd gastorkest en ter afsluiting een groot vuurwerk.

1951

Een aantal jonge leden richten samen een boerenkapel op, die de toepasselijke naam De Vechtboertjes kreeg.

1955

Omstreeks dit jaar werden serieuze pogingen ondernomen om een volwaardig tamboerkorps te worden. Het slagwerk bestond toen nog uit een kleine en grote trom.

1957

Een advertentie verscheen in de Dalfser Courant om een tamboerkorps van de grond te krijgen.

1960

Een top jaar met nieuwe uniformen en instrumenten. Bij Excelsior werden stappen ondernomen voor de oprichting van een majorettepeleton.

1975

Het 75-jarig bestaan werd gevierd met een feestweek met onder andere optredens van: Peppi en Kokki, de Rijkspolitie en natuurlijk ook van Excelsior zelf.

1987

Een belangrijk jaar voor de gehele vereniging. Op 30 oktober vond de officiële ondertekening plaats van het koopcontract van het clubgebouw, op de plaats waar vroeger de gereformeerde kerk stond.

2000

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan, is er een boek verschenen met alle feiten en meer rondom de muziekvereniging.

2010

Excelsior viert haar 110 jarig bestaan met een jubileum uitvoering, taptoe en nieuwe uniformen voor alle leden.

2012

De eerste editie van Night of the Plons, een concert samen met Popkoor Young Spirit en Popmuzikanten uit Dalfsen in de haven van Dalfsen. Er volgen nog 3 edities tot 2018.

2014

In samenwerking met Polyhymnia & Excelsior Crescendo Nieuwleusen wordt gespeeld tijdens de Opening van de Trefkoele+ door Koning Willem Alexander.

2019

Twirlgroep A doet mee aan de Nederlands Kampioenschappen Twirlen in Almere en eindigt op de 7de plaats.

2022

Twirlgroepen B en C doen mee aan de NK Twirlen in Almere. Team C werd 7de en team B won de bronzen medaille.

Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Onze doelstellingen

  • In een goede sfeer met gezelligheid, verbondenheid en duidelijkheid muziek maken en twirlen op eigen niveau met voldoende uitdaging om te werken aan een gezamenlijk doel.
  • Samen muziek maken of shows instuderen om deze te presenteren op uitvoeringen, concerten, festivals, concoursen en tijdens straatoptredens. Om dit doel te bereiken verwachten wij dat alle leden aanwezig zijn bij repetities en optredens, deel te nemen aan acties en thuis te oefenen. Bij regelmatig verzuim wordt het lid hierop aangesproken en wordt er naar een oplossing gezocht.
  • Een vlotte uitstraling hebben op zowel muzikaal vlak als uiterlijk. Er wordt regelmatig gekozen voor herkenbare muziek en de leden hebben een vrolijke en positieve houding.
  • Het werven en opleiden van muzikanten en doorstroming genereren naar de afdelingen.

Bedrijven die ons ondersteunen

Wij zijn heel blij met de bedrijven die ons financieel of met goederen ondersteunen. Deze bedrijven komen uit Dalfsen en omstreken. Voor 50 euro per jaar ben je al lid van onze Club van 50. Als lid komt jouw bedrijf uiteraard op deze pagina te staan en op de rest van de website. Wanneer dat kan laten wij de Club van 50 zien. Zoals tijdens onze uitvoering, waar je als lid uiteraard bijzonder welkom bent. Ook kunnen wij een jubileum, opening van een nieuw pand of andere festiviteiten een muzikaal tintje geven.

Aanmelden Club van 50

Hoofdsponsor

Printhuus - hoofdsponsor

Speciale sponsoren

Wijnberger Mannenmode Dalfsen - hoofdsponsor Excelsior Dalfsen
Jos Ramaker - sponsor Excelsior Dalfsen
Jumbo Kamphuis - sponsor Excelsior Dalfsen

Club van 50

De Anne-Moon Bloemsierkunst Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Ardesch Woning- en Projectinrichting Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen BeNsit Automatisering Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Bakkerij van der Most Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen De Barones - sponsor Excelsior Dalfsen Bongers B.V. Bouwbedrijf Dalfsen/Zwolle - sponsor Excelsior Dalfsen Bouwcenter Schippers Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Brouwers Accountants Zwolle - sponsor Excelsior Dalfsen Dalfijn Visspeciaalzaak Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen De Fabriek Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Feijen Diervoeders & Kunstmest Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Gjaltema Assurantiën & Makelaardij Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Goudzwaard Makelaardij Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Harrie Pontsteen Fit20 Dalfsen Hof van Dalfsen Hotel/Restaurant Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Jeanette Visscher Makelaars- & Assurantiekantoor Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen De Kleine Kornuiten - Sponsor Exceslior Dalfsen Kwalitaria - sponsor Excelsior Dalfsen De Leeuw Kopiedruk Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen van Leussen Autobedrijf Dalfsen Installatiebedrijf Van Leussen Lindeboom Autobedrijf Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Moccaffé Dalfsen Morrenhof Jansen - sponsor Excelsior Dalfsen Nikki's Dalfsen Pekkeriet Loonwerk Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Prins6 Dalfsen Schutte, Provak Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Riezebos Aannemersbedrijf Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Het Roode Hert Restaurant Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Van Bruchem Autoservice Zwolle - sponsor Excelsior Dalfsen Van Unen Schilderwerken Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen Electro Point Verhoeven Dalfsen - sponsor Excelsior Dalfsen
Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Vrienden van Excelsior

Helaas kan een muziekvereniging zonder financiële hulp niet bestaan. Vroeger noemden wij onze gevers donateurs, maar tegenwoordig noemen wij ze liever Vrienden van Excelsior. Zij doneren één keer per jaar een financiële bijdrage van 10 euro of meer om ons te ondersteunen. Wij willen graag muziek blijven maken voor onszelf én voor de gemeenschap van Dalfsen, Hoonhorst en Oudleusen. Word jij ook onze vriend?

Aanmelden als Vriend van Excelsior

Draag je liever op een andere manier bij?

Alle leden van onze vereniging zetten zich ook zelf in om geld binnen te halen. Via bijvoorbeeld onze jaarlijkse oliebollenactie, via de collectie van het Anjerfonds en de Rabobank Clubkas Campagne. Wil je liever geen vriend worden maar ons wel ondersteunen, dan kun je dit ook doen door onze oliebollen te kopen, een bijdrage in de bus van het Anjerfonds te doen of door te stemmen op onze vereniging. Alvast heel hartelijk dank!