Nieuws

Twirlgroep A geplaatst voor het NK

A Team twirlgroep

A Team Excelsior Dalfsen is geplaatst voor het NK majorette / baton twirling. De meiden van het A team Excelsior Dalfsen hebben zich op zaterdag 20 oktober geplaatst voor het NK majorette / baton twirling. Tijdens het Overijssels Kampioenschap te Losser, streden de dames voor het te behalen aantal punten dat nodig was om zich te kunnen plaatsen. De concurrenten waren erg goed.

Tijdens de show op ‘What about us’ van Pink, waren de meiden in topvorm! Dankzij trainster Marijke Brederode hebben de dames deze prestatie neer weten te zetten. Het publiek kwam vanuit Dalfsen en omstreken aanmoedigen, dit zorgde voor nog meer positieve adrenaline!

Bij de prijsuitreiking deden alle deelneemsters de gemeenschappelijke dans. Hierbij mocht het publiek ook de zaal opkomen om mee te doen. Daarna was het afwachten op de uitslag. Deze was zenuwslopend, want Excelsior Dalfsen heeft zich nog nooit geplaatst voor het NK.

Op het moment dat de uitslag bekend werd gemaakt en ze meer dan de benodigde punten hadden behaald, was het duidelijk: WIJ GAAN NAAR HET NK!! De trots, blijheid en emoties kwamen los.

Het feestje werd in de sporthal kort gevierd, de glimlach kwam niet meer van de gezichten af. Kortom, een top dag!!

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 vindt het NK plaats in het topsportcentrum van Almere. Publiek is heel erg welkom!!

Night of the Plons tijdens koude nacht

Night of the Plons 2018

Eshuis Night of the Plons 2018 was een geweldig succes, ondanks de kou bleven de nodige mensen tot laat in de avond. Hulde aan het publiek!

Het Fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior Dalfsen stond deze avond voor de laatste keer onder leiding van dirigent Jan Jager. De Fanfare opende de avond met een stukje uit Moment for Morricone, waarna op de klanken van ACDC Night of the Plons werd ingezet. Nummers van BLØF, Avici, Eric Clapton werden vol enthousiasme gebracht.

De Band met o.a. Richard Hesselink en Albert Rumengan van Music Road Pilots, samen met Werner van Eerbeek, Rianne Niens, Daphne Wittenberg, Jan Wesseling speelden verschillende nummers zoals Like the Way i Do, Dance the Night Away en Rocky Mountain way.

Gastmuzikant Jack Kroes speelde op basgitaar samen met Fanfare, band en zanger en zangeressen stukken als You got the Love, Something happend on the way to heaven van Phil Collins.

Zanggroep Out of the Blue uit Nieuwleusen werd op het allerlaatst gevonden om met ons mee te doen. Mala bracht met een prachtige uithaal The Circle of Live tot leven, ook het intieme If I Needed you en May it be bezorgde mensen kippenvel.

Talent Mirjam van Gelder nu 12 jaar geworden (gefeliciteerd Mirjam!) zong All of Me. Zij deed mee aan de audities van Night of the Talents en wij waren toen al diep onder de indruk en tijdens Night of the Plons deed ze het geweldig!

Nog een talent Bram Uitslag uit Dalfsen zong met zijn diepe donkere stem In The Blood. Ook dit klonk werkelijk fantastisch. Wat een talenten hebben wij in Dalfsen.

De hele avond werd op warme en gezellige wijze aan elkaar gepraat door Annet Rumengan. Voor haar was het hoogtepunt het optreden waar zij samen met haar zoon Tristan en man Albert het prachtige Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij zong.

Dankzij vele ondernemers uit Dalfsen konden wij de badeendjes in het water laten. De eer om de winnende eendjes uit het water te vissen kreeg Jan Jager. Mw. Hulleman ging er met de hoofdprijs van Jumbo Kamphuis vandoor. Zij nam de cheque direct in ontvangst.

Tijdens een aantal nummers waren de meiden van Twirlgroep A met lichtbatons op de loopbrug en bij het laatste nummer Dondert en Bliksemt van Guus Meeuwis kwamen Koen Ottens, Sjors Melenhorst en Kenrick Tempelman van de Slagwerkgroep ons op snaredrum versterken.

Olaf Bergman speelde een solo op bastrombone met Minnie the Moocher, hij nam als voorzitter op gepaste wijze afscheid van Jan Jager.

Wij danken onze hoofdsponsor Eshuis BV en verder iedereen die welke manier dan ook heeft bijgedragen aan Night of the Plons 2018. Wij hebben een geweldige avond gehad, wij hopen jullie ook!

Met dank aan fotograaf R.J. van der Hoeven voor de mooie foto's. https://photos.app.goo.gl/u3cyhPamTisVs1zHA

Slagwerkgroep geeft Zomerconcert op 14 juli a.s.

Zomerconcert Slagwerkgroep

Op zaterdag 14 juli geeft de Slagwerkgroep Excelsior Dalfsen een heerlijk zomersconcert op het Kerkplein in Dalfsen. Met variërende zomerse nummers zullen zij u verrassen. Let ook goed op, regelmatig wisselen de muzikanten van instrument. Afwisselend dus en vrolijk. Kom kijken en luisteren tussen 13.30 en 15.30 uur.

Wij hopen op mooi weer. Bij slecht weer kan het concert helaas niet doorgaan i.v.m. de gevoeligheid van de muziekinstrumenten.

WAK Week 7 t/m 11 mei

Helaas gaan de concerten van de Muziekband en Fanfare niet door. We hebben echter nog meer in petto:

8 mei: Workshop Twirlgroep

Kinderen tussen de 5 en 8 jaar zijn van harte welkom om mee te dansen met de Twirlgroep. Je leert hoe je een baton draait, je leert pasjes en misschien vind je het wel zo leuk dat je er mee verder wilt! Kom om 18:00 uur naar De Vier Gezichten, Emmastraat 10 en doe mee!

9 mei: Kunstgreep

Wil je een slagwerkinstrument proberen of saxofoon? Bij de Kunstgreep in de Trefkoele+ geven wij workshops vanaf 13.30 uur. Kom ook, geef je op via www.dalfsen.nl/kunstgreep

10 mei: Audities Night of the Talents

Heb jij talent en wil je dat delen op 28 september op een groot podium in de Vecht? Lees hier alles over op www.nightoftheplons.nl

11 mei: Workshop Melodisch Slagwerk

Ben je muzikaal en wil wel eens weten of jij op een melodisch slagwerkinstrument weg kan? Kom dan naar de workshop melodisch slagwerk in de Stoomfabriek in Dalfsen. We beginnen om 18:00 uur. Je hoeft je niet op te geven. De workshop is gratis!

11 mei: Concert Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep heeft een superleuk en gevarieerd repertoire met moderne muziek met o.a.s een gitaristen erbij. Laat je verrassen tijdens een geweldig concert in de Stoomfabriek in Dalfsen. Het begint om 19.00 uur.

21 april: Excelsior Unlimited!

Excelsior Unlimited

Een concert van muziekvereniging Excelsior Dalfsen saai? Nee echt niet! Dat bewezen de leden in een spetterende optreden: Excelsior Unlimited! Dit jaar met een verrassend andere opzet. Tijdens deze avond werd er bekende muziek zoals Music of the Beatles, Sky full of stars, nummers van Michael Bublé, Sofia, etc. gespeeld. Genoten werd er naast de muziek van een hapje en een drankje. Natuurlijk mochten tijdens de show de Twirlgroepen ook niet ontbreken. Deze avond werd extra uniek door medewerking van de turngroep van ASC en Turner Romme Kamps. Zij lieten zien dat muziek en turnen een schitterende combinatie is.

Direct na het optreden volgde de huldiging van twee jubilarissen door erevoorzitter Jos Ramaker. Ad Snijder, 50 jaar bij de vereniging, werd toegespeeld door zijn eigen kinderen en Marcel van Balen, 25 jaar bij de vereniging, kreeg zijn speldje van zijn vrouw.

Na de show was de gezellige afterparty met DJ Jeroen, op zijn muziek is tot middernacht heerlijk gedanst.

Excelsior Unlimited

Stem op ons tijdens de Rabo Clubhartactie

MUZIEKVERENIGING EXCELSIOR DALFSEN DOET MEE AAN DE RABOCLUBACTIE!

Muziekvereniging doet ook dit jaar mee aan de Raboclubactie, omdat Excelsior in samenwerking met de scholen jeugdopleidingen voor de leerlingen wil opzetten en de kinderen wil gaan stimuleren, om zoveel mogelijk in aanraking te komen met muziek en dans/twirlen. Want niet alleen omdat het leuk is, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. En omdat het leuker is om samen te musiceren of te dansen, kunnen ze mee doen in een muziekband. Van de opbrengst van deze actie wil Excelsior jeugdlessen geven en meer instrumenten en andere benodigdheden aanschaffen.

“Houd je van muziek? Maak je graag muziek? Houd je van dansen? Ben jij onze nieuwe leerling? Kom er dan gezellig bij! Vind je het leuk om op slagwerk of welk muziekinstrument dan ook te spelen, houd je van dansen of twirlen en wil je hier graag les voor volgen? Je wordt opgeleid door ervaren muziek- of dansdocenten om je A of B diploma te halen en om je op te leiden om mee te kunnen doen aan een jaarlijks schoolconcert in de muziekband “The Four Faces” in De Stoomfabriek, om mee te kunnen doen aan dans-events of flashmops. Het meedoen aan openbare feestelijkheden in de Gemeente Dalfsen. Beleef en ervaar hoe fijn het is om samen met je leeftijdgenootjes met muziek bezig te zijn”.

Wat is de Raboclubactie?

Wie lid is van de Rabobank, mag vijf stemmen verdelen onder de deelnemende verenigingen. Stemmen kan van 15 tot en met 31 maart en per club mag je maximaal twee stemmen uitbrengen. Jouw stem is dus geld waard! Geef ons jouw stem op www.rabobank.nl/vvs. Je kunt alleen stemmen als je lid bent van de Rabobank. Dus heeft u wel een rekening maar bent u nog geen lid, kunt u dit kosteloos worden via Lid worden Rabobank!!

4 Gratis proeflessen

Wanneer uw kind muzikaal is, ziet u dat al snel. Uw kind wiegt mee op de muziek en later staat het te springen en te dansen bij elk muziekje wat ze horen. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen al bij onze twirlgroep. Lekker samen dansen en leren om een baton te draaien. Vanaf groep 4/5 kan uw kind ook op de muziek om een muziekinstrument te leren bespelen. Bij Muziekvereniging Excelsior Dalfsen is het mogelijk om nu 4 gratis proeflessen te volgen. We doen dat in groepjes.

Groeples Koper blaasinstrumenten

Vanaf 8 jaar en ouder
Maandag 6, 13, 20 en 27 november
Van 15.30 tot 16.15 uur

Groeples Slagwerkinstrumenten

Vanaf 8 jaar en ouder
Vrijdag 20 oktober, 3, 10 en 17 november
Van 15.30 tot 16.15 uur

Groeples Saxofoon

Vanaf 8 jaar en ouder
Vrijdag 3, 10, 17 en 24 november
Van 16.30 tot 17.15 uur

Twirlen/Miniretttes

Vanaf 4 jaar en ouder
Dinsdag 31 oktober, 7, 14 en 21 november
Van 18.00 tot 19.00 uur

Geef uw kind nu op via bestuur@excelsiordalfsen.nl zet hierin de volgende gegevens:

Naam: __________________________
Leeftijd: _________ jaar

Ik wil graag meedoen met:
[ ] Groepsles Blaasinstrumenten
[ ] Groepsles Slagwerkinstrumenten
[ ] Groepsles Saxofoon
[ ] De Twirlgroep

Voor meer informatie kunt u bellen naar Ilona Burgers 0529-434531 of 06-20821160.

Megaconcert 30 mei a.s. in Dalfsen

Kent u de tune van Dynasty nog? Wat voelt u als u 64 jaar bent? Of is Elvis en The Blues Brothers meer uw muziek? Op vrijdagavond 30 mei wordt een megaconcert gehouden bij de Waterfontein in Dalfsen op het terras van de Fabriek door 4 fanfareorkesten. Onder leiding van dirigent Jan Jager brengen de muziekverenigingen Excelsior uit Dalfsen, Polyhymnia uit Lemelerveld, Crescendo-Excelsior uit Nieuwleusen en De Bazuin uit Schoonebeek een afwisselend en swingend repertoire. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Concerten en workshops tijdens Week van de Amateurkunst

Excelsior tijdens WAK week In de Week van de Amateurkunst pakt Chr. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen helemaal uit met diverse concerten en workshops. ‘Vorig jaar hebben wij open repetities gegeven en twee workshops’ aldus Wout van Bruchem, interim voorzitter van de vereniging ‘Dit jaar is theater de Stoomfabriek geopend en kunnen we daar terecht. Dat is dan ook de gelegenheid om het anders aan te pakken.’

Concert Leerlingenorkest

De vereniging begint op maandag 29 mei om 19.00 uur met een concert van het Leerlingenorkest. ‘Onze leerlingen spelen lekkere moderne muziek. Ze laten zien hoe leuk het is, ook als je nog maar net kunt spelen om samen iets neer te zetten.’

Concert Fanfare

Direct na het leerlingenorkest start om 20.00 uur de Fanfare met een verrassend en gevarieerd uurtje muziek. Hier wordt o.a. het verhaal achter The Saint and the City uitgelegd. ‘Dit is een muziekstuk dat uitleg behoeft en als je eenmaal het verhaal weet, dan kun je ook meer van de muziek genieten.’

Workshop minirette

Op dinsdag is de workshop minirette in De Vier Gezichten, Emmastraat 10 in Dalfsen en alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom. Wout: ‘We willen weer een minimini groep opstarten, dus alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om mee te doen met de workshop in ons eigen muziekgebouw. Ook kinderen die ouder zijn en het leuk vinden om te dansen en te twirlen zijn welkom. Doorgroei naar een hogere groep gaat op niveau, dus hoe sneller ze de basis te pakken hebben, hoe sneller ze kunnen doorgroeien. De workshop start om 18.15 uur.’

Workshop Melodisch slagwerk

Dan volgt er donderdagavond 1 juni een workshop Melodisch Slagwerk weer in de Stoomfabriek. ‘Deze workshop doen we nu voor de derde keer en groeit elk jaar, mensen die het leuk vinden kunnen meedoen. Zowel jong als oud, want leeftijd maakt bij het bespelen van een instrument niet uit.’

Concert Marching Percussion Band

De Marching Percussion Band helpt mee met de workshop en daarna geven zij in een uur een concert van wat zij kunnen. ‘Afgelopen Koningsdag heeft de MP-Band ook een uur lang gespeeld tijdens de kinderspelen, dat werd bijzonder gewaardeerd. Wilt u weten hoe slagwerk kan klinken, dan is dit de kans. Het concert start om 20.00 uur in de Stoomfabriek.

Optreden Minirettes/Majorettes

Als afsluiter is op vrijdag Kunsten op Straat en geven de minirettes en majorettes hun shows vanaf 19.30 uur in het centrum van Dalfsen. ‘Dit is de plek voor onze meiden om te entertainen en dat kunnen onze meiden!’

Fanfare begeleidt muziekexamen

Laura tijdens muziekexamen Op donderdag 23 maart heeft onze alt-saxofoniste Laura Kroes haar muziekexamen op het Meander College afgelegd. De Fanfare begeleidde haar solo in Against All Odds van Phil Collins. Daarna werd nog een miniconcertje voor het publiek gespeeld. Laura heeft met prachtige cijfers haar examen behaald! Gefeliciteerd! Meer foto's

15 februari Saxofoon workshop

Patricia Swart geeft saxofoonworkshop Op woensdagmiddag 15 februari geeft saxofoonlerares Patricia Swart bij Chr. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen een speciale saxofoonworkshop. Wilt u of uw kind het instrument wel eens proberen dan is dit de gelegenheid om kennis te maken. Van 16.00 uur tot 17.00 uur wordt de gratis workshop gehouden in De Vier Gezichten, Emmastraat 10 in Dalfsen. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk.

Oliebollen en appelbeignets voor 31 december!

oliebollenactie Excelsior Dalfsen Voor het ophalen van bestelde oliebollen en appelbeignets en losse verkoop kunt u zaterdag 31 december van 11.00 tot 13.00 uur terecht in De Vier Gezichten, Emmastraat 10 in Dalfsen.

7 Geslaagden!

Wij zijn supertrots op onze leerlingen:
Koen, Esmee, Sascha, Lineke en Yannick zijn geslaagd voor hun A-diploma.
Robbin en Mathijs voor hun B-diploma.
Gefeliciteerd!

dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen dec 2016 geslaagden Excelsior Dalfsen

Muzikale oliebollen op 25 en 26 november a.s.

oliebollenactie Excelsior Dalfsen De oliebollen van Chr. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen staan al jaren bekend om hun heerlijke smaak. Deze kwaliteit komt van een groep trouwe bakkers die zich ook dit jaar weer inzetten om de enorme hoeveelheid oliebollen te bakken. Alle leden van de muziekvereniging proberen in Dalfsen, Oudleusen, Ankum huis aan huis op vrijdagavond 25 en zaterdag 26 november de overheerlijke muzikale bollen aan de man te brengen. De oliebollen met en zonder krenten komen in zakken van 10 stuks en kosten alleen tijdens de oliebollenactie € 5,= per zak. De opbrengst komt ten goede aan instrumenten, muziekles, onderhoud van het gebouw, kleding en nog veel meer. In december staan de bakkers weer voor u klaar. Eerst tijdens het Kerstfestijn en later met Oud & Nieuw, voor deze laatste kunnen vanaf 1 december oliebollen worden besteld via deze website. Zeker als het om grote aantallen gaat, wordt vroegtijdige bestelling erg op prijs gesteld.

Geslaagd jeugdkamp

Wat was het een prachtig weekend met al onze jeugd naar Ommen in de Kampeerboerderij de Arendshorst. Nadat de bedden waren uitgezocht, werd direct gegeten. Wout en Petra hadden lekkere bami en macaroni gemaakt en dat ging er goed in. Daarna was het tijd om te oefenen. De majorettes en minirettes in de grote zaal en de leerlingen in de hooiberg. Waar Jorick het dirigeren van het luchtdrummen op zich nam en Gizanne het dirigeren van de rest van de stukken.

Daarna was het tijd voor Jongens tegen de Meisjes. Opgezet door jeugdcommissie en Marlot stuurde het geheel aan. Een leuke show waarbij alle kinderen in 4 groepen tegen elkaar moesten spelen. Met liedjes raden, woorden maken, een soort twister op de grond en nog veel meer. Daarna had iedereen vrij af om lekker te spelen. En er was genoeg te doen, van tafelvoetbal tot overgooien met de bal op de tafeltennistafels tot sjoelen.

Uiteraard werd het een onrustige nacht, want dat hoort op een kamp. 's Ochtends stond het ontbijt al weer klaar. Daarna was het tijd voor de zeskamp. Het veld nog vochtig van de dauw, een waterig zonnetje en veel spelletjes. Van natte sponzen tot kratjes neerzetten, onder een netdoor, met een grote bouwzak springen en spijkerbroek hangen. Een leuk geheel waaraan iedereen fanatiek meedeed. Afsluitend werd er nog samen-gevoetbald en touwtrekken. Een super leuke ochtend!

Vervolgens een broodje hamburger en daarna werd er weer geoefend voor de show voor de ouders om 16.00 uur. Tussendoor nog even alles gepakt en toen kwamen de ouders en broertjes en zusjes opa's en oma's aan. Na een geslaagd optreden kon iedereen tevreden weer naar huis.

Wij bedanken iedereen voor zijn en haar inzet, de jeugdcommissie voor het vele werk, cateraars voor het lekkere eten en de begeleiding.
Geniet nog even na met de prachtige foto's, waarvan de meeste door Petra zijn geschoten.

1e en 2e plaats voor Minirettes en Majorettes bij Vechtdal Twirl Cup

1e en 2e plaats bij Vechtdal Twirl Cup - Excelsior Dalfsen Op 1 oktober hebben de meiden van de minirettes onder leiding van Marinda Westendorp de eerste plaats gehaald bij de Vechtdal Twirl Cup in Slagharen. Een mooie prestatie!

Gerdi Snoeijer bracht het voor de laatste keer als majoretteleidster van Excelsior met haar majorettes tot de 2e plaats, ook een geweldige prestatie. Goed gedaan meiden! Daarna kreeg Gerdi een afscheidsfeestje met mooie cadeaus en toespraakjes. Gerdi hartelijk dank voor alles wat je in de 3 jaar voor ons gedaan hebt. Wij wensen je heel veel succes in de toekomst!

Promotievideo Vul de Kas actie

Julia, Laura en Romanie hebben een leuke video in elkaar gezet op de gele fietsen van Jumbo Kamphuis. Dit ter promotie van box 16 van de Vul de Kas actie van Jumbo Kamphuis. Bekijk hieronder deze geweldige video!

Marching Percussion Band speelt op t.o.v. Jumbo Kamphuis

Optreden MP-Band - Vul de kas actie - box 16 Op zaterdag 17 september gaf de Marching Percussion Band van Chr. Muziekvereniging Dalfsen tegenover Jumbo Kamphuis een concert. De gevarieerde muziek trok een leuk publiek en was een promotie voor de Vul de Kas actie van Jumbo Kamphuis. Als verrassing kwam Ronald Kamphuis nog met een gouden check van € 50,= aan. Hartelijk dank, Jumbo!

Wilt u ons ook steunen, plaats uw voucher in box 16!

Eshuis Night of the Plons 24 september a.s.

Excelsior Dalfsen - Night of the Plons Op zaterdag 24 september wordt het muziekspektakel Eshuis Night of the Plons gehouden. Een mooi concert vol pop, rock, ballads en meezingers uitgevoerd door het fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior Dalfsen, een groot aantal popmuzikanten uit Dalfsen en het popkoor Young Spirit. Nieuw is de plaats van het evenement, namelijk het Waterfront!

Het idee kwam van Burgemeester Han Nooten zelf, om een ponton in de Vecht te leggen en dan naar de nieuwe groene tribune van het Waterfront te gaan spelen. De organisatie is nog drukdoende om het helemaal voor elkaar te krijgen, maar het ziet er naar uit dat alles op tijd klaar is. Het publiek kan op de groene tribune plaatsnemen en hebben zo goed zicht op de muzikanten op het ponton.

Het evenement heet nu Eshuis Night of the Plons, omdat de firma Eshuis zich voor 1 jaar verbonden heeft als hoofdsponsor. Omdat het een gratis evenement is, zijn de organisatoren er maar wat blij mee. De financiering bestaat uit sponsoring, subsidies en de verloting. De Plons zal ook dit keer weer worden veroorzaakt door vrolijk gekleurde rode badeendjes. Het Roode Hert heeft namelijk de hoofdprijs gesponsord, een waardebon van € 100,=. Verder zijn er nog diverse leuke prijzen allemaal gesponsord door ondernemers uit Dalfsen. Er worden in totaal slechts 500 loten verkocht, op = op!

Heel belangrijk voor bezoekers is om zoveel mogelijk op de fiets te komen, neem eventueel een kussentje of stoeltje om op te zitten mee en vergeet ook het dekentje of warme kleren niet, omdat het ’s avonds best koud kan zijn. Eshuis Night of the Plons begint om 20.00 uur en de toegang is gratis!

Emma en Gerben geslaagd voor A-diploma

Emma en Gerben geslaagd - Excelsior Dalfsen

Wij feliciteren Emma van Pijkeren met haar A-diploma Alt-saxofoon en Gerben Gerrits met zijn A-diploma voor Bugel. Goed gedaan!

Vacature Majorette Instructrice

Vacature Majorette Instructrice - Excelsior Dalfsen Helaas gaat Gerdi Snoeijer ons verlaten. Wij zijn daarom op zoek per augustus 2016 naar een enthousiaste nieuwe leidster die onze fijne groep majorettes op hetzelfde niveau (of hoger) en met veel creativiteit les wil gaan geven. Training is dinsdagavond van 18.00 tot 19.30 uur in de Trefkoele+ in Dalfsen.

Reacties kunnen naar bestuur@excelsiordalfsen.nl

Majorettes en Minirettes krijgen nieuwe trainingspakken

Excelsior Dalfsen - Nieuwe trainingspakken Heel blij zijn onze majorettes en minirettes met het nieuwe trainingspak. Hij past goed bij de uniformen en zijn lekker warm en ze kunnen er gemakkelijk in bewegen. Onze hoofdsponsor Printhuus heeft het prachtige logo op de achterkant geborduurd.

Jaarlijkse concert weer groot succes

Excelsior Dalfsen - Concert 2016 In een andere opstelling dan voorgaande jaren en met een doorlopend programma, hebben wij ook dit jaar weer een geweldig concert neergezet. Onder mooie verlichting werd leuke afwisselende muziek en goede vloershows gebracht.

Begonnen werd met Arsenal een gezamenlijke mars van de Fanfare en de Marching Percussion Band. De minirettes wisten met Uptown Funk een leuke opzwepende show neer te zetten. Na de pauze werd dit nummer nog een keer gedaan maar dan door de Fanfare, waarbij de mensen werden uitgenodigd om naar de vloer te komen. De Marching Percussion Band gaf een 'MP-Band gaat culinair' waarbij werkelijk alles in de keuken en het restaurant werd gebruikt om muziek op te maken. Ook de jongste leerlingen lieten daarbij goed van zich horen. Het leerlingenorkest nam na de pauze steeds in wisselende combinaties de vloer in, waarbij zij enthousiast hun solo's vertolkten. Samen met de minirettes werd Cheerleader opgevoerd. De majorettes wisten tijdens Skyfall en met twee andere prachtige shows het publiek te boeien. De dansen waren zeker niet makkelijk en de batons vlogen over en weer. Heerlijk om te zien hoeveel lol de meiden er in hebben.

Excelsior Dalfsen - Jubilarissen

Tijdens de avond waren er maar liefst 5 jubilarissen. Arjen Hogenkamp 25 jaar bij Excelsior en Anja Pannen, Judith Schiphorst, Carolien Dijk en Petra van Bruchem maar liefst 40 jaar. Uiteraard werden zij op de klanten van Celebrations in het zonnetje gezet. Het is goed om te zien dat de kinderen van de jubilarissen ook al volop meedoen bij de vereniging. Al met al kunnen we terugkijken op een geweldige avond.

Dominiek wint Badeendjes speurtocht

VVS Club Kas Campagne In het kader van de Clubkas Campagne van de Rabobank had Chr. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen een badeendjes speurtocht uitgezet in het in de etalages van diverse winkeliers in Dalfsen. Minirette Dominiek Gerrits vond de meeste badeendjes en stuurde het juiste antwoord “Night of the Plons” in. Zij won de Badeend-radio die het reclamebureau CreaTekst ter beschikking had gesteld. De uitreiking vond dinsdagavond plaats tijdens de laatste repetitie voor de uitvoering op zaterdag 2 april. Daar zullen o.a. deze minirettes leuke shows laten zien. Kaarten voor het concert kunnen nog tot en met donderdag in de voorverkoop worden besteld via bestuur@excelsiordalfsen.nl (€ 6,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen. Aan de kassa is het 1 euro meer) De deuren gaan zaterdagavond om 19.30 uur open en het concert start om 20.00 uur. Voor jong en oud een genieten van leuke shows en mooie muziek.
Succes!

Badeendjes in het dorp?

Zoek de badeendjes Zoek de badeendjes Heb je het al gezien? In het dorp duiken overal badeendjes op. Heb je er een gevonden? Er staat een letter bij en een cijfer. Als het goed is zijn er 15. (bij de Vier Gezichten - in het steegje bij de Plantage) zwemt ook een eendje rond). Wij doen mee met de Rabobank Clubkas Campagne met als doel? Zoek het voor ons uit...

Je kunt er deze gave Badeend-Radio winnen (beschikbaar gesteld door CreaTekst). Zet de letters in de goede volgorde en stuur je antwoord voor 17 maart a.s. in via bestuur@excelsiordalfsen.nl Zet ook even je naam, adres en telefoonnummer erbij.
Onder de goede inzenders verloten wij de Badeend-Radio.
Succes!

Printhuus nieuwe hoofdsponsor Muziekvereniging Excelsior

sponsor Printhuus voor Excelsior Dalfsen

Chr. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen is heel blij dat Printhuus in ieder geval voor 3 jaar hoofdsponsor wil zijn. Donderdagavond 10 december heeft dan ook de officiële handeling plaatsgevonden. Wilko Jan van Niejenhuis eigenaar van Printhuus, nam hiervoor zijn dochter Lineke (actief lid bij de vereniging) mee. Onder toeziend oog van de Vechtboerties ondertekende zowel de voorzitter André Lubbers als Wilko Jan het sponsorcontract. De blaaskapel laat trots het logo op de zijkant van het polo shirt en de jassen zien. André: ‘Op uniformen is het gewoon niet mogelijk om een logo te laten plaatsen en bij de blaaskapel kan dit gelukkig wel. Wij zijn heel blij met de nieuwe hoofdsponsor, naast de Club van 50 vele donateurs is sponsoring echt noodzakelijk. Met alleen contributie kom je niet ver, want muziekinstrumenten, gediplomeerde docenten en dirigenten en kleding uniformen en ons eigen gebouw kosten veel geld. Gelukkig kunnen we voor al ons drukwerk, textielbedrukking, banners en ander reclamemateriaal bij Printhuus aankloppen.’ Wilko Jan: ‘Wij hebben bewust voor de muziekvereniging gekozen, niet alleen omdat drie van onze gezinsleden actief zijn bij de vereniging maar ook omdat wij muzikale vorming heel belangrijk vinden. Om een actieve vereniging zoals Excelsior te kunnen ondersteunen als lokale ondernemer is alleen maar mooi. Muziek is van en voor iedereen en hoort gewoon bij Dalfsen.’ sponsor Printhuus voor Excelsior Dalfsen sponsor Printhuus voor Excelsior Dalfsen