Twirlen

Twirlgroepen Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Wat is twirlen?

Twirlen is een combinatie van dans, batonvaardigheid en groepsgevoel. Samen leer je met je baton draaien en technieken, die naar mate je beter wordt, ook moeilijker worden. Daarnaast dans je altijd op muziek en leer je een choreografie.

De namen majorette en minirette worden in de volksmond nog wel gebruikt, maar wij noemen onszelf twirlgroep.

De twirlgroepen zijn opgedeeld in A, B en C. Waarbij A het hoogste is waarin je terecht kunt komen. Momenteel kun je instromen in groep C. Dit is een groep met meisjes variërend in de leeftijden van 5 t/m 12 jaar. Je mag gratis 4 proeflessen volgen.

De lessen staan onder leiding van ervaren docenten die zelf hebben getwirld en al jaren aan verschillende leeftijden lesgeven.

Onze Twirlgroepen

Twirlgroep C

Twirlgroep C

Twirlgroep C is onze startgroep. Twirlgroep C is de groep waarbij kinderen van ongeveer 5 t/m 12 jaar de basisbeginselen van twirlen met de baton aangeleerd krijgen. Je leert dit te combineren met danspassen om er vervolgens een show van te maken op muziek.

Twirlgroep C repeteert op dinsdagavond van 17.30 tot 18.30 uur onder leiding van Romanie Holsappel en Julia Pannen in De Vier Gezichten.

Twirlgroep B

Twirlgroep B

Twirlgroep B is de groep waarbij kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar verder gaan in het twirlen. Je krijgt nog meer batonvaardigheden en de shows op muziek worden wat moeilijker. Er worden ook straatshows aangeleerd die de groep onder andere bij de intocht van Sinterklaas en de optocht op Koningsdag laat zien.

Twirlgroep B repeteert op dinsdagavond van 18.15 tot 19.15 uur onder leiding van Marinda Westendorp in De Vier Gezichten.

Twirlgroep A

Twirlgroep A

Twirlgroep A is de groep met meiden vanaf ongeveer 12 jaar wie het hoogste niveau van Twirlgroep B hebben behaald. Je leert hier hoe je je baton nog meer kunt gebruiken, je leert gooien en vangen en de choreografie van de dansen wordt moeilijker. Je hebt meerdere wedstrijden in het jaar en treedt daarnaast ook op bij straatoptredens.

Twirlgroep A traint op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in De Trefkoele+ onder leiding van Marinda Westendorp.

Proeflessen

Je begint eerst met 4 proeflessen, die zijn gratis. Je krijgt van ons een baton te leen. De lessen worden in De Vier Gezichten gegeven. Als je je hebt opgegeven, wordt je benaderd door de contactpersoon Twirlgroepen, die spreekt met jou het verloop van het proces door.

Na de 4 proeflessen besluit je of je lid wordt van onze vereniging. Wij hopen natuurlijk van wel.

Je kunt je aanmelden voor proeflessen via twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl of vul het aanmeldingsformulier proeflessen in.

Lid worden

Het lidmaatschap van onze vereniging is € 12,50 per maand en is per kwartaal opzegbaar. Als je lid wilt worden kun je hiervoor het aanmeldingsformulier invullen.

Meer over het lidmaatschap lees je in ons Huishoudelijk reglement.

Contactpersoon

Esmee Schiphorst

Esmée Schiphorst

twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl

Contactpersoon

Maaike Meulenbelt

Maaike Meulenbelt

twirlgroepen@excelsiordalfsen.nl

Optredens

Bij straatoptredens van de vereniging is twirlgroep A meestal van de partij en twirlgroep B indien dit kan. Bij de lentefair en uitvoering in Dalfsen doen ze per groep hun eigen show. Hiermee gaan ze ook naar wedstrijden, zoals de Vechtdalcup. De A-groep doet mee aan grotere wedstrijden zoals in januari 2019 bij het NK in Almere.